Hollanda’ya Yerleşim

by Enis Behar Menda
203 views

Hollanda’ya Yerleşim için oturum iznine ihtiyacınız bulunuyor

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için uzun süreli oturum vizesi hakkında size kısa bir bilgi vermek istiyorum öncelikle.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 günden daha uzun süre ile Hollanda’da kalmak istiyorsa oturum iznine başvurmak durumundadır. 

Bu oturum izni Türk vatandaşlarına aynı zamanda Hollanda’da şirket kurma izni de sağlamaktadır.

Ankara Antlaşması nedeniyle uzun süreli oturum izni başvurularında Türk vatandaşlarından skor testini uygulamaları istenmemektedir.

Kimler Başvurabilir?

Tüm Türk vatandaşları Hollanda oturma ve iş kurma vizesine başvurma hakkına sahiptir. Vize başvurusu için uygunluk şartlarını yerine getirmeniz gerekir.

Hollanda Ankara Antlaşması için Hollanda Devletinin belirlediği “Yeterlilik” kriterleri şunlardır;

  • Geçerli ve kanıtlanabilir bir mesleğiniz var mı?
  • Mesleğinizde deneyimli misiniz, kaç yıl deneyiminiz bulunuyor?
  • Hollanda’da sürdürülebilir hangi işi kurmayı düşünüyorsunuz?
  • Şirketinizi kurmak için yeterli maddi varlıklara sahip misiniz?
  • Hollanda’da işinizi yürütmek için gerekli giderleri karşılama gücünüz bulunuyor mu?
  • Başka bir işe gerek kalmadan kuracağınız iş sizi (ve ailenizi) geçindirmeye yetecek mi?
  • Maddi varlığınızı kanıtlanabilir kaynaklardan mı elde ettiniz?
  • Daha önce Hollanda için vize aldınız mı? Hollanda’yı ziyaret ettiniz mi?
  • Kamu düzeni ve ulusal güvenlik açısından herhangi bir tehlike oluşturmamış, bir suçtan hüküm giymemiş ve herhangi bir savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlememiş ve terörist eylemlerde bulunmamış olmanız gerekmektedir.

Bu vize ile;

  • Hollanda’da uzun dönem yaşayabilir
  • Hollanda’da kendi işinizi kurabilir,
  • Kurulmuş bir şirkete ortak olabilir,
  • Ailenizi yanınıza getirebilir,
  • Beş yıl oturum izninden sonra vatandaşlık için başvurabilirsiniz.
Bu yazım da ilginizi çekebilir:  Holllanda'da İşinizi Kurabileceğiniz Şehirler - Rotterdam

Şirketimiz tüm başvuru sürecini sizden alacağımız bilgiler ile yönetmekte ve başvurunuzu gerçekleştirmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz kriterleri kendi adınıza kontrol etmenizi rica ederiz. İsterseniz linkteki “Hollanda Yeterlilik” testini doldurarak yeterlilik değerlendirmesini sizin için gerçekleştirebilir ve görüşlerimizi iletebiliriz.

Eğer yetkin olduğunuzu düşünüyorsanız veya bir sorunuz varsa benimle iletişime geçmenizi rica ederim.